Baza SUGAR PEELING do pilingu cukrowego na bazie masła shea 5kg

Dostępność:
Jest Jest
 (91 szt.)
Naturalna baza wegańska do peelingu cukrowego
na bazie masła shea i olejków
 
VEGE SUGAR PEELING
 
 
Baza peelingująca cukrowa stworzona na bazie naturalnych surowców, to doskonały gotowy produkt do pielęgnacji ciała. Wystarczy dodać aromat, czy olejek eteryczny aby sworzyć własny, najwyższej jakości peeling. Receptura surowca została oparta na bazie masła shea i olejków naturalnych oraz bezpecznych dodatków: emulgatora pochodzącego z orzecha kokosowego, wosku sojowego i naturalnego konserwantu - witaminy E.
 
Peeling poprawia mikrokrążenie, przyspiesza przemianę materii oraz wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.
Drobinki cukru złuszczają zrogowaciały naskórek, pobudzają i przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
Masło Shea i olej kokosowy doskonale natłuszczają i wygładzają skórę. Olejki i witamina E sprawiają, że skóra jest pełna blasku, miękka w dotyku.
Po wykonaniu peelingu nie trzeba używać kremu czy balsamu. Ciało jest odpowiednio natłuszczone i gładkie.
Baza peelingująca jest bezzapachowa.
 
Składniki aktywne:
masło shea
olej kokosowy
olej słonecznikowy
wosk sojowy
witamina E
 

Ingredients: sucrose, butyrospermum parkii butter, cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus seed oil, cetearyl alkohol, hydrogenated soy vegetable oil, tocopheryl acetate

 

Do bazy można dodawać inne olejki lub masła 1-5%, aromaty 0,1-2%, barwniki przeznaczone do formulacji tłuszczowych. Można ją dodatkowo miksować.

UWAGA! Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt.

Przed modyfikacją bazy, można ją delikatnie podgrzewać do prowadzenia innych surowców. Następnie dodać wybrane składniki, dokładnie wymieszać, schłodzić. Pozostawić do zastygnięcia w formach, pojemnikach lub miksować do uzyskania puszystego peelingu.

Podgrzewanie bazy może zniwelować działanie konserwujące witaminy E. Po dodaniu do niej innych surowców należy ponownie bazę zakonserwować, najlepiej witaminą, najlepiej w udziale 1%.

Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 12 m-cy od daty produkcji. Przy zachowaniu odpowiedniech warunków przechowywania. Ważność można przedłużyć o kolejne 6 m-cy, dodając większą dawkę witaminy E lub innego właściwego konserwantu.


Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.

 

Waga: 5kg, wiadro HDPE

 

Dokumentacja dostępna na maila.