Naturalny olej RYŻOWY lekki i delikatny 5l

Dostępność:
Jest Jest
 (71 szt.)

Olej z nasion ryżu

lekki, delikatny, bardzo stabilny

Olej z ryżowy to olej 100% czysty, naturalny, wytwarzany metodą tłoczenia na zimno, dodatkowo oczyszczony, rafinowany. Jest to olejek bardzo lekki, dobrze się wchłaniający, delikatny, bezpieczny nawet dla bardzo wrażliwej skóry.

Olej ryżowy produkowany jest z otrąb – pozostałości po procesie obłuszczania ryżu. Największą popularnością cieszy się w krajach azjatyckich. Olej ryżowy nadaje się zarówno do stosowania na zimno, jak i do smażenia w wysokich temperaturach. Dzięki obecności witaminy E i gamma-oryzanolu wykazuje działanie prozdrowotne, m.in. pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi i spowalnia procesy starzenia.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-ryzowy-wlasciwosci-wartosci-odzywcze-zastosowanie-oleju-ryzowego_44216.html
Olej ryżowy produkowany jest z otrąb – pozostałości po procesie obłuszczania ryżu. Największą popularnością cieszy się w krajach azjatyckich. Olej ryżowy nadaje się zarówno do stosowania na zimno, jak i do smażenia w wysokich temperaturach. Dzięki obecności witaminy E i gamma-oryzanolu wykazuje działanie prozdrowotne, m.in. pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi i spowalnia procesy starzenia.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-ryzowy-wlasciwosci-wartosci-odzywcze-zastosowanie-oleju-ryzowego_44216.html

Olejek produkowany jest z otrąb, pozostałości po procesie obłuszczania ryżu. Zawiera bardzo duże ilości witaminy E oraz gamma-oryzanolu, co pozwala mu być doskonałym olejkiem o działani przeciw starzeniowym.

Obecne w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe wraz z fosfolipidami tworzą strukturę błony komórkowej, regulując jej płynność i aktywność enzymów.


Właściwości kosmetyczne oleju z ryżu:

  • Jest lekki, bezzapachowy, świetnie wchłaniany przez skórę, nie powoduje efektu błyszczenia
  • Jest żródełem fitosteroli, bogaty w witaminy, szczegolnie E i K, oraz gamma-oryzanol
  • Zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych: oleinowy, linolowy, mirystynowy, które uelastyczniają skórę i nadają jej młodszy wygląd
  • Miejscowa aplikacja kwasu linolowego (jak i jego wielonienasyconych pochodnych) wygładza skórę i redukuje utratę wody transepidermalnej.
  • Wykazuje działanie anty-aging i napinające skórę dojrzałą
  • jest delikatny, nadaje się do każdego typu skóry, , również dzieci i niemowląt, nie uczula, nie podrażnia


Zastosowanie:

  • Do olejków do twarzy, ser olejowych, kremów
  • Jako składnik balsamów, mleczek, żeli przeciwstarzeniowych i produktów do dla dzieci i niemowląt
  • Zalecany jest w kosmetykach o działaniu naprawczym, regenerującycm i ujędrniającym

INCI: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

Poj. 5l

Opakowanie: kanister HDPE