Baza SUGAR PEELING do pilingu cukrowego na bazie masła shea 10kg

Ingredients: sucrose, butyrospermum parkii butter, cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus seed oil, cetearyl alkohol, hydrogenated soy vegetable oil, tocopheryl acetate
Do bazy można dodawać inne olejki lub masła 1-5%, aromaty do 1%, barwniki przeznaczone do formulacji tłuszczowych.
Zawsze należy wykonać wstępne testy na małych porcjach tworzonego produktu, tak aby uzyskać pożądany efekt.
Nie podgrzewać bazy.
Po każdorazowym dodaniu składnika bazę dokładnie wymieszać.
Bazy produkujemy na bieżąco. Termin ważności surowca 6 m-cy od daty produkcji. Ważność można przedłużyć o kolejne 6 m-cy, dodając większą dawkę witaminy E lub innego właściwego konserwantu.
Przechowywanie: w zamkniętym pojemniku, bez dostępu światła i powietrza, w temp. max 18 stopni.
Waga: 10kg, wiadro HDPE
Dokumentacja dostępna na maila.